fredag

FYLDT FLÆSKEFARS

Fyldt flæskefars med bacon og grøntsager, serveret med brasede kartofler og kogte grøntsager er en nem og god hverdagsret, der gør sig færdig i ovnen på en times tid. Farsretter kan vi slet ikke få for mange af.

Retten er én af mange retter med svinekød fra Eksport Svineslagterierne, der dukkede op hen over 60erne.

Farsen røres som en almindelig frikadellefars og grøntsagerne til fadet koges halvt, inden de lægges mellem to farslag. Porrer og gulerødder er et godt valg, men alle grøntsager kan bruges efter smag og behag.


FYLDT FLÆSKEFARS

1 portion frikadellefars af 1/2 kg hakket flæskekød
125 g bacon
250 g halvkogte grøntsager
1 dl tomatpuré

Rør en god fars som til frikadeller af det hakkede kød. Læg halvdelen af farsen i et smurt gratinfad eller ildfast fad. Herover lægges et lag halvkogte grøntsager og ristede baconterninger. Tomatpuré hældes over og resten af farsen lægges øverst.

Sæt fadet i vandbad i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.

Servér fyldt flæskefars med brasede kartofler og evt. flere grøntsager.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.