Retten er én af mange retter med svinekød fra Eksport Svineslagterierne, der dukkede op hen over 60erne.
Farsen røres som en almindelig frikadellefars og grøntsagerne til fadet koges halvt, inden de lægges mellem to farslag. Porrer og gulerødder er et godt valg, men alle grøntsager kan bruges efter smag og behag.
FYLDT FLÆSKEFARS
1 portion frikadellefars af 1/2 kg hakket flæskekød
125 g bacon
250 g halvkogte grøntsager
1 dl tomatpuré
Rør en god fars som til frikadeller af det hakkede kød. Læg halvdelen af farsen i et smurt gratinfad eller ildfast fad. Herover lægges et lag halvkogte grøntsager og ristede baconterninger. Tomatpuré hældes over og resten af farsen lægges øverst.
Sæt fadet i vandbad i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.
Servér fyldt flæskefars med brasede kartofler og evt. flere grøntsager.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.