tirsdag

SØNDAGS-KYLLING

Vi vender igen tilbage til den fynske mesterkok, Richardt Oest-Larsen, som husmødrene jævnligt stødte på i fyrrene og halvtredserne, enten i damebladene eller igennem kogebøger, der blev udgivet fra Oest-Larsens hånd.

Han var dygtig til sit håndværk, omend han fik en helt anden start i voksenlivet, end som kok.

Samarbejdet med Oma Margarine i 50'erne, resulterede i en række dejlige opskrifter på velsmagende mad, - lanceret i ugebladene og altid i med et stort stænk humor som her :

ELSKER DE DERES MAND . . ?

- Vil De glæde og overraske ham på søndag, så giv ham denne dejlige ret. Den vil sætte stemningen op ugen igennem . . .


SØNDAGS-KYLLING

1 stor fed kylling
100 g margarine
Lidt mel
Tomatstykker eller pure
12 små, pillede løg
250 g champignons
2 dl hvidvin
Salt
Peber
1 dl fløde
Evt. 1 fed hvidløg
Små franskbrødsterninger
Margarine

Skær en stor fed kylling i 8 stykker. Brun den i en gryde i afbruset margarine og drys med lidt mel. Kom tomat samt de små løg og champignons ved. Ligeledes tilsættes hvidvin, salt, peber, fløde og evt hvidløg. Lad retten småsnurre under låg til alt er mørt, ca. 25 minutter.

Server søndags-kylling på et fad med løg og champignon som garniture. Hæld saucen fra gryden over og læg en vold af små, sprødstegte franskbrødsterninger, omkring.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.