torsdag

FRISKE JORDBÆR PÅ SVENSK

Når nu de første dejlige danske jordbær om få måneder dukker op i de danske butikker, vil vi med stor fryd kaste os over dem. Jordbær, spis dem som de er, jordbær med fløde og skal vi prøve friske danske jordbær på en anderledes måde, kan vi jo nyde dem på svensk som her, i denne gamle opskrift fra tidligere Mesterkok, Richardt Oest-Larsen : Friske jordbær på svensk, store udsøgte bær med stilk på, der dyppes i en henrivende creme af æggesnaps, citron og hvidvin.

Selvfølgelig kan udenlandske bær bruges, men lad os dog støtte de danske jordbæravlere i deres stræben efter gode bær, så længe som muligt hen på året.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1944


FRISKE JORDBÆR PÅ SVENSK

friske, udsøgte og store jordbær med stilk

creme

1 kop melis
6 æggeblommer
reven skal af 1 citron
saften af 1 citron
1 1/2 dl hvidvin
1 1/2 dl vand

Til cremen piskes sukker og æggeblommer hvidt. Heri kommes reven citronskal, saften af citronen, hvidvin og vand. Det hele piskes i en gryde over varme til det begynder at tykne. Tag gryden fra varmen og pisk cremen til den er omtrent kold.

Servér udsøgte jordbær med stilk og den kolde creme i en smuk skål og dyp jordbærrene undervejs, efterhånden som de spises.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.