Nu, godt på vej ind i forår varer det ikke så længe før der er friske makreller hos fiskehandleren. Få ham til at udbene fisken og dele den på langs i to fileter.
Vi vil da have den udsøgte fornøjelse, det er, at gå hjem og tilberede en fantastisk dejlig fiskeret i form af stegt makrel med stikkelsbærsauce til, om end det bliver vanskeligt at opdrive stikkelsbær ret meget uden for sæsonen. Paprikasauce og tomatsauce er gode alternativer til stikkelsbærsaucen.
Opskrift : Tørsleff Den røde Kogebog, der udkom første gang i 1932
STEGT MAKREL MED STIKKELSBÆRSAUCE
Makrelfileter, så mange, der skal til
mel
salt
peber
margarine til stegning
grøn stikkelsbærsauce
250 g grønne stikkelsbær
1/4 liter vand
ca. 1 dl melis
1 dl piskefløde eller 100 g smør
Til saucen koges de nippede stikkelsbær møre i vandet og pureres. Mosen sødes, afkøles og blandes med flødeskum. Varm stikkelsbærsauce tilsættes ikke flødeskum, men smør og koges ind med dette et par minutter.
Fiskefileterne pudres med mel, blandet med salt og peber, brunes på panden i margarine og steger sagte over svag varme, 10 minutter, uden ben og 15 minutter med ben.
Servér stegt makrel med stikkelsbærsauce, overhældt med stegefedtet og hertil en lille god fast kartoffel.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.