Åbn ikke for ovnlågen under bagningen og server straks den kommer ud af ovnen.
Raspen kan eventuelt blandes med lige så meget revet parmesan.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
MALERKONENS MUSLINGEGRATIN
afbagning
75 g margarine
125 g mel
2 dl mælk
Salt
Hvid peber
1 stor dåse henkogte muslinger
1 revet løg
5 æg
1 lille pakke dybfrosne grønærter eller tilsvarende mængde friskkogte, afdryppede ærter
3 spsk. Rasp
2 spsk. Smeltet smør
Bag margarinen af med melet og tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør omhyggeligt hele tiden og tilsæt salt, peber og væden fra muslingerne. Lad det koge lidt under omrøring og tag gryden fra varmen. Afkøl blandingen noget og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt revet løg, muslinger og ærter og hæld det hele i et gratin- eller ildfast fad.
Drys rasp på overfladen og dryp med det smeltede smør.
Gratinen sættes i vandbad i ovnen og bages ved 225 grader i ca. 45 minutter.
Server retten straks den kommer ud af ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.