Risottoen kan tilsættes smørristede svampe, tomatpuré, finthakket agurk og som krydderi paprika eller Cayennepeber.
Mørk risotte serveres rygende varm med madeirasauce eller sauce af tomat og champignons.
Opskrift : Politikens Kogebog 1956
MØRK RISOTTO
2 dl ris
1 løg
4 spsk. olie eller 2 spsk. smør
4 dl suppe eller kødekstrakt eller vand
salt
peber
fyld
ca. 4 dl stegt kød
Brun risen og kog den i olie. opvarmet i en gryde. Brun risen gylden under omrøring, tilsæt snittede løg og lad dem riste med. Tilsæt den varme suppe, krydr og giv blandingen et opkog. Læg et tætsluttende låg over og sæt gryden ind i en middelvarm ovn (225 grader). Risen koges under låg i 20 minutter (tag ikke låget af).Tag risen ud, grynene skal nu ligge hele og tørre. Hvis ikke væsken er optaget helt, sættes gryden i ovnen et øjeblik uden låg. Brug en gaffel til at få risene fra hinanden.
Fyldet skæres i små pæne stykker og brunes på en pande. Bland dem forsigtigt i den varme ris. Risotto kan tilsættes finthakkede, smørristede svampe, tomatpuré, finthakket agurk, paprika eller Cayennepeber.
Retten smages godt til og serveres rygende varm med madeirasauce eller sauce af tomat og champignons.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.