Koteletterne brunes på panden, lægges i ildfast fad sammen med champignons. Osteskiver lægges over og retten gør sig færdig i ovnen i løbet af et kvarters tid.
Franske koteletter bagte i fad serveres allerhelst med ris til. Imidlertid er grønne bønner, spaghetti eller kartofler og så gode valgmuligheder.
Kalvekød er en oplagt mulighed i en søndagsmenu, når der er god tid til at nyde maden sammen med familien eller som gæstemad iblandt gode venner.
Kirsten Hüttemeier 1952
Hotel Kongebrogaarden Middelfart
FRANSKE KOTELETTER BAGTE I FAD
5 - 6 skiver skært kalvekød eller kalvekoteletter
smør eller margarine
salt
peber
paprika
250 g champignons
2 spsk. smør
2 dl fløde
6 skiver mild, fed ost
Kødet bankes, alt ureelt fjernes, hvorefter kødet brunes i fedtstof på en pande, drysses med salt, peber og paprika og lægges efterhånden over i et ildfast fad.
Panden koges af med fløde, smør og salt samt skyen fra panden hældes over.
Svampene renses, skæres i skiver og steges i smør på panden. Fløden tilsættes og dette steger i 5 minutter, hvorefter svampene hældes ud over koteletterne i fadet. Læg osteskiver over.
Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
Servér franske koteletter bagte i fad, direkte fra fadet, gerne med ris og noget grønt til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.