onsdag

PILAFF

For riselskere er her en ældre opskrift på en både nem og dejlig gryderet med ris, bacon og svinekød, pilaff. Retten, der er en herlig og hurtig snurreret, serveres direkte fra gryden, drysset med revet ost og en skål grøn salat af årstiden til.

Opskriften er til 4 personer.

Opskrift : Ingeborg Suhr


PILAFF

40 g bacon i tern
evt. 1 tsk. olie
400 g skært svinekød
1 løg
lidt paprika
salt
2 dl ris
4 dl bouillon
1 spsk. tomatpuré

Skær bacon og svinekød i terninger. Afsmelt fedtet fra baconen i en tykbundet gryde ved middelstærk varme. Der kan tilsættes lidt olie, ifald baconen er for mager. Brun kødet i det afsmeltede fedt, snit løget og læg det i at brune med til sidst. Drys med paprika og lidt salt, men pas på ! Der er salt i både bacon og bouillon. Hæld ris, bouillon og tomatpuré ved. Bring det i kog og småsteg retten under låg i ca. 20 minutter til væden er opsuget.

Servér pilaff, drysset med ost og hakket persille, direkte fra gryden, sammen med en skål grøn salat.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.