Vi går og længes efter forår og sommer og ganske forfærdeligt efter sæsonens første nyopgravede danske kartofler. - Det er stort, når den tid kommer.
Lad os dog så få det bedste ud af de gamle kartofler, som her i FARSFYLDTE kartofler, lanceret af Kirsten Huttemeier i 1982.
Farsen tilberedes som til en almindelig frikadellefars.
Når først kartoflerne er brunet i gryden, gør den sig færdig heri i løbet af 3/4 times tid.
Opskrifter : Kirsten Huttemeier
FARSFYLDTE KARTOFLER
8 store melede kartofler
400 g blandet okse- og flæskekød
1 løg
salt
peber
1 æg
1 skive franskbrød uden skorpe, blødt op i mælk
60 g smør
1 dl bouillon
Stødt paprika
Skræl kartoflerne, skær et låg af og udhul dem. Lad en ca. 1 cm tyk væg blive tilbage. Rør farsen med revet løg, salt, peber, æg og det opblødte franskbrød. Fyld det i de udhulede kartofler og læg kartoffellåget på.
Varm smørret i en flad gryde og steg kartoflerne gyldenbrune. Tilsæt bouillonen. Læg låg på gryden og kog kartoflerne 45 minutter ved svag varme, til de er møre.
Server de FARSFYLDTE kartofler, drysset med paprika og gerne en skål grøn salat af årstiden til.
VELBEKOMME
Beklager den noget dårlige kvalitet. Venter på ny PC og må imedens bruge ipad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.