mandag

OVN-OMELET MED KØDSTUVNING

Ovn-omelet med kødstuvning eller svampestuvning er en glimrende måde at lave omelet på. Varianten til pandestegt omelet er fra midt i 50erne.

Omeletten skal bage 20-30 minutter i ovnen til den er lysebrun. Imedens kan fyldet tilberedes i en gryde.
Afhængig af temperament, sundhedsbevidsthed og pengepung kan dejen til omeletten laves på to måder. - En almindelig udgave og en luksus udgave.

Den billige og magrere dej laves med 3 æg og mælk, medens den lidt mere luksuriøse dej udgøres af 4 æg og fløde.

Fyldet, der lægges på, når omeletten kommer ud af ovnen, kan være kødfyld eller svampefyld. Grøntsagsstuvning er også dejligt.

Opskrift : Gyldendals Kogebog


OVN-OMELET MED KØDSTUVNING

4 æg
3 dl fløde
1/2 tsk. salt
lidt peber

eller

3 æg
1 spsk. mel
1/2 tsk. salt
lidt peber
4 dl mælk

kødstuvning

3-5 dl rester af steg eller fjerkræ, hakket eller skåret i tern
2 spsk. smør
2 spsk. mel
salt
hvid peber
evt. paprika
3-4 dl suppe eller stegesky eller vand
1 dl fløde

Smørret brunes i en gryde, melet røres i og brunes let. Tilsæt væsken lidt ad gangen og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt salt, peber og evt. paprika. Læg kødet i saucen og opvarm stuvningen uden at koge. Hold stuvningen varm.

Til omeletten piskes æg, krydderier og fløde sammen. Smelt fedtstof i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld æggeblandingen i og sæt panden i ovnen ved 200-225 grader i 20-30 minutter til omeletten er bagt, hævet og lysebrun. Løsn den fra kanterne og lad halvdelen af omeletten glide over på et varmt fad. Hæld stuvningen på og fold hurtigt den anden halvdel over.

Servér ovn-omelet med kødstuvning straks.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.