De kogte æg deles i blomme og hvide. Hviden arrangeres på et fad, overhældes med saucen og drysset med de sprøde bacontern og den hakkede æggeblomme.
En glimrende frokostret eller middagsret, hvis ikke folk er grovsultne, fra 1956.
Kilde : Gyldendals Store Kogebog
STUVEDE ÆG MED SKINKE
6 æg
150 - 200 g røget skinke eller bacon
sauce
1 spsk. smør
2 spsk. mel
4 dl mælk eller fløde
salt
hvid peber
lidt revet ost
Skær eller klip skinke eller bacon i små terninger og steg dem sprøde på en pande.
Smelt smørret og tilsæt mel. Hæld mælken i under omrøring og lad saucen koge langsomt i 5 - 10 minutter. Smag til med krydderierne og hold saucen varm.
Kog æggene i 10 minutter, pil dem, medens de er varme, halver dem og tag blommerne ud. Hak hviderne groft og læg dem på et varmt fad. Hak også blommerne fint.
Smag saucen til med ost og tilsæt 1 tsk. koldt smør. Hæld saucen over æggehviden. Læg skinke- eller baconterninger og hakkede æggeblommer i striber eller terner over retten.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.