Meget hører traditionen til fra ældre tid og andet er gode alternativer til det traditionelle påskebord.
Asparges i grønt, en pragtfuld frokostret, bestående af dampet spinat i fad, belagt med tynde skinkeskiver og overhældt med en delikat flødestuvning. Til sidst de dejlige slikasparges, som udmærket i mangel af friske asparges, kan erstattes med lange slikasparges på glas.
Drysset med ost, sættes retten i ovnen, hvor den gør sig færdig i løbet af 20 minutter.
Opskrift : Tørsleffs Den hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1932
ASPARGES I GRØNT
250 g spinat
1/2 tsk. non Oxal
salt
peber
4 tynde skiver skinke
250 g asparges
flødestuvning
20 g margarine
30 g mel
3 dl fløde
1/4 tsk. karry
revet ost
50 g smeltet smør
Spinaten skylles, dampes, tilsættes non oxal og lægges i bunden af et gratinfad. Skinkeskiverne lægges over og derefter lægges flødestuvningen på. Kogte, hele asparges lægges øverst og drysses med revet ost. Smeltet smør hældes over og retten sættes i ovnen ved 200 grader, hvor den småsnurrer ca. 20 minutter.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.