søndag

ASPARGES I GRØNT

Snart vil mange sætte sig til et veldækket påskefrokostbord med alt, hvad der hører sig til af kolde og varme retter.
Meget hører traditionen til fra ældre tid og andet er gode alternativer til det traditionelle påskebord.

Asparges i grønt, en pragtfuld frokostret, bestående af dampet spinat i fad, belagt med tynde skinkeskiver og overhældt med en delikat flødestuvning. Til sidst de dejlige slikasparges, som udmærket i mangel af friske asparges, kan erstattes med lange slikasparges på glas.

Drysset med ost, sættes retten i ovnen, hvor den gør sig færdig i løbet af 20 minutter.

Opskrift : Tørsleffs Den hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1932



ASPARGES I GRØNT

250 g spinat
1/2 tsk. non Oxal
salt
peber
4 tynde skiver skinke
250 g asparges

flødestuvning

20 g margarine
30 g mel
3 dl fløde
1/4 tsk. karry
revet ost
50 g smeltet smør

Spinaten skylles, dampes, tilsættes non oxal og lægges i bunden af et gratinfad. Skinkeskiverne lægges over og derefter lægges flødestuvningen på. Kogte, hele asparges lægges øverst og drysses med revet ost. Smeltet smør hældes over og retten sættes i ovnen ved 200 grader, hvor den småsnurrer ca. 20 minutter.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.