Hvis børnene skal spise, hvad der er sundt for dem, skal de naturligvis også have mad, de syntes om. Det bedste er jo, hvis de lærer at spise noget af det hele og ikke bliver kræsne.
50ernes bevidste husmødre, sørgede også for at vænne børnene til at spise ordentlig, fra de var små. Så kunne sund børnepålæg præsentere sig som her med lækker mad i børnehøjde.
Opskrift : Gunna Agersted og Bodil Westergaard 1953
BØRNEPÅLÆG DENGANG I 50ERNE
groft rugbrød med :
- Kartoffelmos med rå, reven gulerod eller blomkål
- Kartoffelmos med hakket grønt ( spinat, persille, karse, kørvel )
- Kartoffelmos med hakket spegepølse og karse
- Æblefedt, evt. Smagt til med lidt sukker
- Kogt torskerogn, rørt sammen med blødgjortesmør smør, smagt til med citronsaft og salt
- Æg, hårdkogt, hakket og rørt op med lidt blødgjortesmør smør, karse, purløg og hakkede, røgede sild
- Røræg med hakket spinat
- Leverpostej med rå agurk
- Mild revet ost, samlet med lidt blødgjortesmør smør
- Rå, revet æble med rosiner
- Rygeost med hakket grønt
frugtpålæg
- Æble i skiver, dryppet med citronsaft og drysset med rosiner
- Pærer i skiver med hakkede nødder eller dadler
- Banan i skiver, dryppet med citron på brød, smurt med lidt syltetøj
Så er det bare at komponere nogle gode stykker rugbrød, børnene glæder sig til at have med i madpakken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.