fredag

KERTEMINDE-ÆGGEKAGE

Kerteminde-æggekage eller som det rettelig hedder, Kerteminde-kage er en sjov gammel panderet fra Kerteminde kanten på æggekage med røget sild. De røgede sild skal være i så rigelig mængde, at sildefileterne helt dækker æggemassen.

Lag æggemassen stivne helt på panden før sildefileterne lægges tæt på.

Opskrift : Fynske Egnsretter


KERTEMINDE-ÆGGEKAGE

6 æg
12 spsk. mælk
1 spsk. hvedemel
salt
peber
8 røgede sildefileter, eller så mange, at de dækker panden
smør til stegning

Melet røres i mælken. Æggene piskes ud i jævningen og æggemassen hældes på panden i det smeltede smør. Lad det stivne og læg så de røgede sildefileter på, så tæt, at æggemassen dækkes.

Servér Kerteminde-æggekage direkte fra panden med godt rugbrød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.