Geleranden kan med fordel laves dagen før, sættes i køleskabet og vendes ud på et fad, lige før den skal på bordet. Tilbehøret, der er klar, monteres på fadet.
Opskriften, - én af mange, Danske Eksportslagterier lancerede i løbet af 60erne.
Opskrift : Eksport Svineslagterierne
FLÆSKEKØD I GELE MED PEBERRODSSALAT
375 g stribet flæsk
vand
salt
2 laurbærblade
3-4 hele peberkorn
2-3 spsk. Eddike
gele
4 dl suppe
6 blade husblas
peberrodssalat
2 dl piskefløde
3 spsk. Løse ris
eddike
sukker
revet peberrod
tomater
Ærter, friske eller frosne
Flæsket koges mørt i vand med krydderier, afkøles og skæres ud i små firkanter.
Suppen sies og tilsættes husblas. Flæsket blandes i og det hele hældes i en randform og stilles koldt. Gerne til næste dag.
Ved anretningen vendes randen ud af formen på et fad. Halve, udhulede tomater fyldes med peberrodssalat og lægges omkring. I midten af randen fyldes dampede ærter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.