torsdag

FLÆSKEKØD I GELE MED PEBERRODSSALAT

En både dekorativ og velsmagende gelekrans til påskebordet, bestående af flæskekød i en gelerand, hertil halve, udhulede tomater, fyldt med en dejlig peberrodssalat. I midten fyldes smørdampede ærter.

Geleranden kan med fordel laves dagen før, sættes i køleskabet og vendes ud på et fad, lige før den skal på bordet. Tilbehøret, der er klar, monteres på fadet.

Opskriften, - én af mange, Danske Eksportslagterier lancerede i løbet af 60erne.

Opskrift : Eksport Svineslagterierne


FLÆSKEKØD I GELE MED PEBERRODSSALAT

375 g stribet flæsk
vand
salt
2 laurbærblade
3-4 hele peberkorn
2-3 spsk. Eddike

gele

4 dl suppe
6 blade husblas

peberrodssalat

2 dl piskefløde
3 spsk. Løse ris
eddike
sukker
revet peberrod
tomater

Ærter, friske eller frosne

Flæsket koges mørt i vand med krydderier, afkøles og skæres ud i små firkanter. 

Suppen sies og tilsættes husblas. Flæsket blandes i og det hele hældes i en randform og stilles koldt. Gerne til næste dag.

Ved anretningen vendes randen ud af formen på et fad. Halve, udhulede tomater fyldes med peberrodssalat og lægges omkring. I midten af randen fyldes dampede ærter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.