tirsdag

RISRAND MED KØDSTUVNING

Dejlig hverdagsret med ris, svinekød, æbler, løg og bananer. Risrand med kødstuvning serveres med kødstuvningen i randen. Risene koges som løse ris og trykkes i en randform og vendes ud på et fad.

Bananskiverne vendes først i stuvningen umiddelbart før serveringen.

En delikat og spændende måde at servere en sammenkogt ret med løse ris.

Opskrift : Eksport - Svineslagterierne sidst i 60erne



RISRAND MED KØDSTUVNING

1/2 kg svinekam uden spæk
1 æble
1 løg
50 g smør
salt
1 spsk. mel
1/2 tsk. karry
2 dl vand
2 bananer
2 dl ris
4 dl vand
1/2 tsk. salt
1 spsk. smør

Kød, æble og løg skæres i strimler og svitses i smørret. Karry og mel tilsættes og vand hældes ved. Stuvningen koger 20 - 30 minutter. Bananskiverne blandes i lige før serveringen.

Risene koges som løskogte ris, trykkes ned i en randform og risranden vendes ud på et fad.

Før servering hældes stuvningen i risranden, der eventuelt ledsages af en grøn salat.

VELBEKOMME



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.