I vore dage er det mest til højtiderne, vi laver et større frokostbord med sild, øl og snaps og her skal bestemt heller ikke mangle noget.
Denne spændende og originale, smukt lyserøde sildesalat fra den kendte restaurant Nimb i København, kan nok friste sildeelskere og var måske værd at prøve, når pinsefrokosten om føje tid sætter ind.
Restaurant Nimb i København blev grundlagt 1909. Den var samlingspunkt for borgerskabet, kunsten og litteraturen,
Opskrift : Restaurant Nimb / Sigrid fugl
Restaurant Nimb i København blev grundlagt 1909. Den var samlingspunkt for borgerskabet, kunsten og litteraturen,
Opskrift : Restaurant Nimb / Sigrid fugl
NIMBS SILDESALAT
1 filet af spegesild
et tilsvarende kvantum kød (ca. 75 g)
1 syrligt æble
5-6 skiver syltet rødbede
lidt syltet asie
5-10 champignons
halvmayonnaise af :
1 æggeblomme
salt
rødbedeeddike
2 dl salatolie
20 g smør
20 g mel
1 - 1 1/2 dl suppe
revet løg
peber
sennep
frugtfarve
Mel og smør afbages med suppen til en tyk sauce og afkøles. En mayonnaise røres af æggeblomme og olie og blandes i afbagningen, som smages til med sennep, løg, peber og eventuelt salt. Hvis rødbedeeddiken ikke har givet salaten tilstrækkelig farve, tilsættes lidt frugtfarve.
Fyldet skæres i passende terninger og hældes i.
Servér Nimbs sildesalat, pyntet med skiver af champignons og strimler af rødbede.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.