søndag

NIMBS SILDESALAT

Sild på frokostbordet er en gammel tradition i Danmark. - Og til søndagssilden har altid hørt en øl og en snaps til.

I vore dage er det mest til højtiderne, vi laver et større frokostbord med sild, øl og snaps og her skal bestemt heller ikke mangle noget.

Louise Nimb

Denne spændende og originale, smukt lyserøde sildesalat fra den kendte restaurant Nimb i København, kan nok friste sildeelskere og var måske værd at prøve, når pinsefrokosten om føje tid sætter ind.

Restaurant Nimb i København blev grundlagt 1909. Den var samlingspunkt for borgerskabet, kunsten og litteraturen,

Opskrift : Restaurant Nimb / Sigrid fugl



NIMBS SILDESALAT

1 filet af spegesild
et tilsvarende kvantum kød (ca. 75 g)
1 syrligt æble
5-6 skiver syltet rødbede
lidt syltet asie
5-10 champignons

halvmayonnaise af :

1 æggeblomme
salt
rødbedeeddike
2 dl salatolie
20 g smør
20 g mel
1 - 1 1/2 dl suppe
revet løg
peber
sennep
frugtfarve

Mel og smør afbages med suppen til en tyk sauce og afkøles. En mayonnaise røres af æggeblomme og olie og blandes i afbagningen, som smages til med sennep, løg, peber og eventuelt salt. Hvis rødbedeeddiken ikke har givet salaten tilstrækkelig farve, tilsættes lidt frugtfarve.

Fyldet skæres i passende terninger og hældes i.

Servér Nimbs sildesalat, pyntet med skiver af champignons og strimler af rødbede.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.