I stedet for selv at hakke oksekødet, anvendes færdighakket kød af en god kvalitet.
Svend Gønges natmad, gyldentstegte bøffer æltet med syltede agurker, skalotteløg, sennep og æggeblommer. Bøfferne serveres på smørstegte franskbrødsskiver, pyntet med rø løgringe, æggeblomme og ansjosfileter. Hertil tomatketchup ad libitum.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1965
SVEND GØNGES NATMAD
500 g fint oksekød
2 små, finthakkede syltede agurker og skalotteløg
1 stor tsk. sur sennep
2 rå æggeblommer
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt hvid peber
Oksekødet hakkes 2 gange gennem kødmaskinen. Tag 2 små, finthakkede syltede agurker og skalotteløg, 1 stor tsk. sur sennep, 2 rå æggeblommer, 1/2 tsk. salt og 1/2 tsk. stødt hvid peber. Alle ingredienserne æltes i kødet.
Form 6 hakkebøffer og lav dem flade. De steges i rigeligt gyldent smør på panden. Skru ned for varmen, når bøfferne er blevet lidt brune på hver side. Tages af panden, når de er stegt.
Skær 6 skiver franskbrød, ca. 2 cm tykke og tag ringen af. Brødet steges i smør, 2 minutter på hver side.
Franskbrødsskiverne lægges på på et fad, de stegte bøffer ovenpå og øverst en tyk, rå løgring på hver bøf. Læg en rå æggeblomme i hver løgring og pynt med 2 ansjosfileter eller benfri sild.
Server Svend Gønges natmad med ketchup til.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.