Flamberede jordbær, serveret med vanilje-is er en pragtfuld søndags dessert eller dessert ovenpå en god middag med vennerne.
Endnu er der kun de udenlandske jordbær i butikkerne, - i øjeblikket spanske, store og fine, men megen jordbærsmag er der nu ikke i dem. De egner sig derfor godt til flambering, hvor vin og spiritus gør underværker for smagen.
Opskriften er til 4 personer
Opskrift : Ellis Tardini 1978
FLAMBEREDE JORDBÆR
500 g jordbær
30 g smør
4 spsk. sukker
8 cl rødvin
6 cl Kirsch
300 g vanilje-is
30 g mandler
Gør jordbærrene i stand og halvér dem.
Smelt smørret på en pande, kom sukker på og rør i det til det er gyldent. Tilsæt rødvin og herefter jordbærrene. Gennemvarm det og hæld lun Kirsch over. antænd det.
Serveres straks med de flamberede jordbær, ovenpå vaniljeisen. Drys med ristede mandelsplitter.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.