torsdag

MANDELRAND MED JORDBÆR

En gudedejlig dessert, når der er anledning til at forkæle familien eller som dessert efter en god middag, bagt mandelrand, overtrukket med nougat eller chokolade og serveret med jordbær til.

 Mandelranden kan også serveres med flødeskum, smagt til med syltetøj eller stykker af syltet frugt eller en god vaniljeis.

Opskrift : Ingeborg Suhr, der udkom med en kogebog første gang for mere end 80 år siden


MANDELRAND MED JORDBÆR

200 g mandler
5 æggehvider
200 g flormelis
20 g rasp

100 g smeltet blød nougat eller
100 g smeltet chokolade

Smut mandlerne og kør dem to gange gennem en mandelkværn. Æggehviderne piskes stive og seje med sukkeret og de malede mandler vendes i.

Fyld massen i en smurt og drysset med rasp randform.

Renden bages i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 35 minutter. Prik i den og se om den er bagt. Randen vendes ud på en rist.
Smelt nougat eller chokolade og træk massen over mandelranden.

Servér mandelranden med jordbær, flødeskum, iblandet syltetøj eller med vaniljeis til.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.