I løbet af 60erne blev disse retter gryderetter vældig populære, samtidig med at husmødrene kunne få det lidt nemmere, når familiens middage skulle tilberedes. Mange var allerede på arbejdsmarkedet i 60erne.
Ikke mindst Danske Eksportslagterier var med til at gøre tiden i køkkenet nemmere for husmødrene, bl.a. med gryderetter, hvor alt kunne tilberedes sammen i gryde.
Opskrift : Svensk kogebog oversat til dansk af Rigmor Bagger
Opskriften rækker til 5-6 personer
KRYDRET KØDGRYDE
750 g oksesmåkød
1/2 kg tomater (1 ds. flåede tomater)
2 løg
2 stk. julesalat
1 dl vand
1/2 tsk. basilikum
1/4 tsk. muskat
50 g margarine
1 dl piskefløde
Kødet skæres i terninger, der svitses i brunet margarine i en serveringsgryde. Derpå tilsættes de skiveskårede løg, de flåede, ituskårne tomater samt krydderierne. Kogende vand hældes over og retten står og steger under låg ved svagt blus i ca. 5 kvarter.
Julesalater snittes og kommes ved og efter endnu 15 minutter, når kødet er mørt og alt godt kogt sammen, slukkes for komfuret og piskefløden røres i gryderetten.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.