onsdag

STEGT STENBIDER

Interessant læsning i den gamle kogebog fra 1932, holdt sammen med elastikker på bogens løsbladesystem, efter mange års flittig brug.

Her står der nemlig at læse, at der på det tidspunkt ikke kunne være tvivl om, at der spistes alt for lidt fisk. Dels som behagelig afveksling i den daglige kost, men ikke mindst på grund af, at fisk både er sund, nærende og letfordøjelig.
Noget, som vi ofte hører om nu om stunder.

Det med istandgørelse af fisken springer vi over. Hvis ikke der da lige er en lystfisker i huset, køber de fleste af os fisken, renset og klar.

Stenbider er i sæson nu. Få fiskehandleten til at skære fileter af fisken. Paner fileterne i æg og rasp, steg dem lækre brune på panden i rigeligt fedtstof.
Server med brunet smør og kartofler eller tomatsauce og kogte ris.

Opskrift : Fru Helene Hjul


STEGT STENBIDER

stenbiderfileter
æg
rasp
margarine eller smør til stegning

Lad fileterne stå bestrøet med salt en halv times tid, udskær fileterne i mindre stykker og dyp dem i æg og rasp. Steg fisken i rigelig brunet smør eller margarine på panden.

Server den stegte fisk med brunet smør og kartofler eller tomatsauce og kogte ris.

VELBEKOMME





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.