fredag

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin med smeltet smør er en lækker spise, som jeg ser tilbage på med glæde. Vi fik nu dengang rørt smør til blomkålsgratin og små ærter, varmet i smeltet smør.. Det er også godt.
I bund og grund er gratin en stiv afbagning, tilsat æg. Fyldet kan varieres, men udenlandske blomkål fåes i øjeblikket og er ikke så ringe endda, brugt i en god blomkålsgratin.



BLOMKÅLSGRATIN

1 Blomkål i små buketter
1 dl mel
50 g margarine
3 dl mælk
3-4 æg
1/2 tsk. salt
hvid peber

Kog blomkålsbuketterne knap møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte.

Afbag mel og margarine og spæd med mælken. Afkøl, tilsæt æggeblommerne og rør godt mellem hver blomme. Kom salt og peber i. Vend de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i og bland med blomkålsbuketterne. Hæld op i et smurt ovnfast fad, strøet med rasp.
Bages ca. 1 time ved 180 grader. Serveres straks med smeltet- eller rørt smør.
Små ærter, vendt i smeltet smør er godt til.

Åbn ikke ovnen før gratinen er færdig. Den kan nemt falde sammen.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.