Muldvarpeskud er en af barndommens skønne desserter. En til tider søndagsdessert i morfar og mormors hjem.
Muldvarpeskud skal helst laves af svesker med sten, da det absolut er de bedste. ...... gad vide, om der mon fandtes stenfri svesker i 50 erne ?
MULDVARPESKUD
1 pose svesker med sten
2 dl vand
30 g smuttede mandler
3 æg
3 spak. sukker
1 1/2 spsk. maizena
4 dl mælk
1 tsk. vanille
1 1/2 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Kog sveskerne ca. 15 minutter til de er møre og lad dem blive kolde. Fjern stenene fra sveskerne og erstat dem med en mandel i hver.
Top sveskerne op i et dybt fad og hæld følgende creme over :
æg, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde og koges op under piskning. Tilsæt vanille og afkøl cremen. Pisk fløden til flødeskum og vend det i cremen.
Hældes over sveskerne. Chokoladen rives over.
Serveres gerne med et glas madeira til.
VELBEKOMME
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.