torsdag

Svensk Grahamsbrød


Svensk grahamsbrød med pomeransskal er, som jeg husker det, et rigtig lækkert brød og så holder det sig frisk et stykke tid p.g.a. pomeransskallen.
Det kan godt betale sig, at bage et par stykker ad gangen, når ovnen nu alligevel skal igang, så opskriften her er til 2 brød.

SVENSK GRAHAMSBRØD

375 g grahamsmel
300 g hvedemel
100 g gær
3 spsk. mgr.
3 spsk. sirup
3 tsk. salt
evt. 2 spsk. kommen
1 spsk. puddersukker
finthakket pomeransskal efter behag
ca. 1/2 L mælk

Mælken lunes og mgr. smeltes heri. Rør gæren i og tilsæt sirup, salt, kommen, puddersukker, pomeransskal. Tilsidst de 2 slags mel, men hold lidt tilbage, måske kan dejen ikke optage det hele.
Hæver tildækket godt 1/2 time, æltes igennem og formes til 2 aflange brød, der kommes i 2 smurte forme.
Efterhæver 20 - 30 minutter, pensles og bages ved 225 grader i 40 minutter.

Svensk grahamsbrød er et dejligt brød til både marmelade, ost og pålæg eller bare med koldt smør på.
Dundees orangemarmelade kan anbefales.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.