Brødtærte eller sønderjysk brødtorte er en gammel sønderjysk opskrift, der hører hjemme på det sønderjyske kaffebord og som bekendt består sortimentet af 14 eller 21 slags.
Her i en version, nærmest som en roulade, meget lækker og velegnet på påskens kaffebord.
BRØDTÆRTE
6 æg
250 g sukker
100 g revet rugbrød
100 g hakkede nødder
1 tsk. bagepulver
solbærsyltetøj
1/2 L piskefløde
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret forsigtigt lidt ad gangen.
Bland rugbrød og nødder sammen, vend forsigtigt i dejen og bland til sidst bagepulver i.
Smør dejen ud på bagepapir og bag straks ved 225 grader i 10 minutter.
Rul bunden sammen med solbærsyltetøj og flødeskum.
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.