tirsdag

Grøntsager

Grøntsager som selvstændig ret, - grøntsager som en del af en ret, - grøntsager som tilbehør, - det bør under alle omstændigheder indgå i den daglige kost under én eller anden form.
Sådan var det også i 50erne, men dengang var focus ikke rettet så meget på sundheden som på portionerne af solid kost, svarende til tidens kaloriebehov.

I hjemmet hos moster Åse og onkel Viggo fandt man tidens sundhedsapostle. Moster Åse satte aldrig en middag på bordet, uden grøntsager indgik i retten eller som et selvfølgeligt tilbehør. Især om sommeren var der masser af dejlige grøntsager, dyrket i den store køkkenhave.

Moster Åse lavede selv maden og om sommeren kunne der godt være mange om middagsbordet. Det bedste jeg kunne få, var mosters æggekage, der foruden flæsk var fyldt med blomkålsbuketter, ærter, nye kartofler eller andre grøntsager, lige friskhøstet fra køkkenhaven.

ÆGGEKAGE MED GRØNTSAGER

Til 4 personer

saltet eller røget spæk i skiver
5 æg
ca. 2 dl mælk
4 spsk. mel
salt

Grøntsager efter behag, deles i småstykker og dampes.

Steg flæsket tørt på en meget varm pande og dryp det af på køkkenrulle.

Pisk æggene sammen med mælk og salt og rør blandingen i melet til en jævning. Lad lidt af fedtet blive på panden og hæld dejen over. Lad den stivne ved svag varme. Når æggekagen  er lysebrun på undersiden, vendes den ved hjælp af et låg og bages på den anden side.

Læg nu flæsket, sammen med blomkålsbuketter, skiver af nye kartofler eller andre grøntsager på og server æggekagen sammen med sennep, rugbrød og et glas øl.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.