søndag

Italiensk pizza

Italiensk pizza er faktisk blevet en integreret del af den danske madkultur i dag og mange tror måske, at pizza ikke hørte til dengang i 50erne. Det gjorde den, men jeg har faktisk aldrig fået den i mit barndomshjem, selvom opskriften på italiensk pizza allerede stod at læse i ugebladene dengang.


Folk var begyndt at rejse ud, ikke bare ture til Harzen, men også landene længere sydpå, hvor man havde en noget anderledes madtradition og det måtte man prøve.
Italiensk pizza kunne slet ikke på det tidspunkt konkurrere med de traditionelle danske retter, men de mest berejste øjnede alligevel chancen for at fremkalde ferieminderne i hjemmet og her kom Kirsten Hüttemeir dem til hjælp ved at bringe opskriften på italiensk pizza.
Den lyder som følger :


ITALIENSK PIZZA


1/2 dl vand
1/2 dl mælk
15 g gær
150 g mel
1 spsk. olie eller mgr.
tomatskiver
store champignoner (kun hattene)
revet ost
evt. sardeller og oliven
salt
rosmarin
timian
paprika  

Vand og mælk lunes, gæren opløses heri, hvorefter fedtstof og mel tilsættes. Dejen æltes sammen og sættes til hævning på et lunt sted.
Derefter rulles dejen ud, ret tykt, omkring 1 cm og den kan lægges i en bradepande eller et ildfast fad.
På dejen anbringes tomatskiver, sardeller, de store champignons. Hæver med fyldet på i 10 minutter. Krydderier og ost drysses ud over det hele. Bages i 25 minutter ved 225 grader.
Efter bagningen pensles pizzaen med olie og serveres varm.
Er der plads, kan De godt anbringe ekstra ostebidder og oliven midt på dejen, men husk at dejen skal være fed, mild og ikke stenhård.
Hertil en salat, gerne med tomatskiver, blomkålsbuketter, grøn peber og salatstrimler, alt vendt i en marinade af olie, eddike og sennep.
Tilsæt endelig ikke vand og heller ikke noget med sukker, begge dele er på den sorte liste, når vi snakker salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.