søndag

Tarteletter

Tarteletter er ofte en forret til en flerrettersmenu, men tarteletter kan også stå alene, som en lettere frokostret. Igennem tiderne har tarteletter været kendt som en form, bagt af butterdej og fyldt med en eller anden stuvning. Det kan være høns i asparges, fiskestuvning, ærter og gulerødder med skinke, asparges og fiskeboller og forskellige former for  kødregout.
Endelig kan tarteletter også serveres som en dessert med forskellig slags fromage i, evt overtrukket med chokolade. Kombinationen mellem butterdej og fromage er rigtig god. I min barndom var tarteletter altid lig med en forret og i barndomshjemmet varierede fyldet mellem en stuvning af høns i asparges og en stuvning af asparges og fiskeboller.

Tarteletter er hurtig tilberedt, hvis man vælger at købe dem færdige fra industrien. De fåes i den gammeldags kendte form og så i en luksusudgave. Smag og behag må afgøre, hvad det skal være, hvis man altså ikke lige bager dem selv. Personligt ville jeg ikke bruge tid på, at bage dem selv, da de færdige såmænd er udmærket efter en kort tur i en varm ovn. Som regel er der jo også mange andre pligter, der trænger sig på, ifald en flerrettersmenu er under udvikling. Så her kan det anbefales, at vælge den nemme løsning.

Så er der fyldet, hvad skal vi vælge. Hvis tarteletter er et led i en god middag, ville jeg nok ikke vælge ærter og gulerødder, men måske mere en fiskestuvning, asparges og fiskeboller eller høns i asparges.

Her den allernemmeste version og den smager ganske udmærket :

ASPARGES OG FISKEBOLLER I STUVNING

1 pk. tarteletter

1 dåse aspargessnitter med hoved
1 dåse fiskeboller
mgr.
mel

Lav en opbagning af mel og margarine og spæd med vandet fra asparges og fiskeboller. Brug evt. en sjat fløde om nødvendigt. Stuvningen skal være tyk. Kom asparges og fiskeboller i og opvarm det hele grundigt.
Fyld stuvningen i de opvarmede tarteletter.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.