fredag

Sylfidens Chokoladefromage

Sylfidens chokoladefromage kan jo passende laves og stå i køleskabet til på søndag. Det bliver den blot rigtig god af. Sylfidens chokoladefromage er som dessert lige aktuel i dag, som dengang i 50erne.



Her er opskriften til 4 personer.

SYLFIDENS CHOKOLADEFROMAGE

2 æg, hviderne piskes
4 spsk. sukker
75 g mørk chokolade
2 spsk. stærk sort kaffe
1 1/2 dl piskefløde, pisket til flødeskum
4 blade husblas

Æggeblommerne piskes med sukkeret. Chokoladen smeltes på en lille tallerken over damp og hældes i æggemassen. Husblas lægges i blød i koldt vand i 10 minutter, knuges op, smeltes over damp og svales med den kolde, stærke kaffe. Det hele blandes i, de stiftpiskede hvider står parate sammen med den piskede fløde.
Fromagen blandes let sammen, stilles koldt og må først hældes op i en skål, når chokolademassen begynder at stivne. Pyntes til sidst med chokolade og lidt snittede mandler eller nøddekerner.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.