tirsdag

Abrikossoufflé

Abrikossoufflé er en fin måde at få brugt æggehvider, der er blevet tilovers, på. Tilberedningen starter allerede dagen før med at sætte abrikoserne i blød. Abrikossoufflé serveres STRAKS, den kommer ud af ovnen, sammen med en skål iskold flødeskum.

En rigtig lækker dessert efter en god middag i weekenden, hvor vi hygger os sammen.


ABRIKOSSOUFFLÉ

6 æggehvider
 spsk. sukker
175 g abrikoser

Abrikoserne sættes i blød 1 døgn i lunkent vand. Dryppes godt af og hakkes fint. Pisk æggehviderne meget stive til hårdt skum og drys sukkeret i lidt ad gangen, medens der stadig piskes. Tilsidst røres de hakkede abrikoser i og dejen hældes ud i et ildfast fad.
Glat ikke soufflédejen ud. Bager ved svag varme, 150-175 grader i 50-55 minutter.

Servér abrikossoufflé i ekspresfart fra den varme ovn lige ind på bordet sammen med en skål kold flødeskum.




Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

I juleaftensmåltidet deltog forældre, børn og tyende, undertiden også den hyrdedreng, der havde været på gården i sommerhalvåret, men i regle ikke familie og venner, der først kom til julegilderne. Tyendet tilbragte altid juleaften hod deres husbondsfolk og kom først i juledagene til deres eget hjem.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.