onsdag

Fiske-misk-mask

Fiske-misk-mask er en vidunderlig fiskeret med rejer og krabbekød eller andet godt fra havet som hummer, muslinger og østers og peberfrugt i en god karry flødesauce. Det er en fiskeret hvor både frisk, fisk fra dåse og frossen fisk er i orden. Pengepungen bestemmer indholdet.

I 50erne var dåsemad højt skattet af husmødrene som her, hvor vi vælger krabbekød på dåse og hertil frosne eller friske rejer.
Den opbagte sauce skal være rimelig tyk, før skalddyrene tilsættes. Retten gøres færdig de sidste 20 minutter i ovnen.

Opskriften er til 4 personer


FISKE-MISK-MASK

4 spsk. smør eller mgr.
4 spsk. mel
1 spsk. karry
1 1/2 kop hønsebouillon
1 1/2 kop fløde
1/2 kg pillede rejer
1/4 kg krabbekød
1 hakket rød peber
salt
peber

Smørret smeltes i en gryde og karryen brændes af heri, inden melet tilsættes og der opbages med hænsebouillon og fløde, lidt efter lidt. Saucen småkoger for lavt blus under konstant omrøring, indtil den er tilpas tyk. Smag til med salt og peber, hvorefter rejer og krabbekød tilsættes sammen med den hakkede røde peber. Det hele blandes godt og hældes i små portionsforme, der sættes i ovnen ved ikke for stærk varme i ca. 20 minutter.

Servér fiske-misk-mask med løse ris til.

VELBEKOMME
Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

I gammel tid i de danske bondehjem, og i god tid før jul, måtte husmoderen sørge for at have overstået den store hovedrengøring, både ude og inde. Tintallerkenerne kom ned fra deres pladser under loftet og blev skuret, det store kobberfad på bilæggeren, malmstagerne og alt kobbertøjet blev gnedet af med Trippelse, som man fik ved at skure to brændte teglsten mod hinanden. Bordene og bænkene blev hvidskurede og hullerne i lergulvene blev udbedret, før der blev strøet nyt strandsand på gulvene.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.