torsdag

Skinkemousse med vindruer og appelsiner

Skinkemousse med vindruer og appelsiner er en smuk ret til søndagsfrokostbordet og vil forresten da også gøre sig godt som forret eller som natmad efter en god begivenhed.

Der skal bruges lever i moussen og skal det være til en helt særlig anledning, kan anvendes gåselever i stedet for svine- eller kalvelever. Ristede rugbrødssnitter ledsager den lækre skinkemousse med vindruer og appelsiner.

Opskriften er udarbejdet af husholdningslærerinde Girly Skodshøj og er fra 1958
 

SKINKEMOUSSE MED VINDRUER OG APPELSINER

1/2 kg kogt skinke
250 g kogt lever, evt. gåselever
25 g smør
25 g mel
1/4 liter fløde
1 dl sherry
2 dl kraftig sky
1/2 liter piskefløde, pisket knap stiv

Skinke og lever males 8-10 gange gennem kødmaskinen. En tyk sauce bages op med smør, mel og fløde. Heri kommes sky og fløde. Er skyen ikke stiv, men som kraftig suppe, tilsættes desuden 2 blade husblas, der har stået i blød i koldt vand og er vredet op herfra. Husblassen smeltes over ilden i den varme sauce. Derefter tages gryden af ilden. Skinke og lever røres i og det afkøles på is. Når massen er ved at stivne, røres piskefløden forsigtigt i, lidt efter lidt.
Moussen kan fyldes i en form, der foret med stivnet klar sky. Den vendes og pyntes med vindruer og appelsinskiver.

Skinkemousse med vindruer og appelsiner serveres med frugtsalat i flødeskum eller med tomatsmør, en blanding af smør, rørt med kraftig tomatpuré og ristede rugbrødssnitter.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.