mandag

Susannes Risret

Susannes risret er en af de utallige retter, der opstod midt i 50erne, med det formål at gøre daglig madlavning nemmere for husmoderen, ved at tilberede hele retten sammen i et ildfast fad, der kunne gå i ovnen og blive færdig der.

Nok er der kun 14 dage til jul og vi er såmænd også så småt begyndt på julemadens glæder, men vi kan ikke spise fed julemad hele måneden. Indimellem må vi ha' noget lettere og mere almindeligt hverdagsmad og gerne noget, der i denne travle tid kan spare husmoderen eller husfaderen en masse tid. Her er sammenkogte retter og mad lavet i ovnen ideelle. Retten her har yderligere den fordel, at mål og vægt er opgivet i kopper, lige bortset fra kød og champignon.

Opskriften er til 4 personer.


SUSANNES RISRET

1/4 kg (250 g) oksekød, skåret i tern
1/4 kg magert svinekød, skåret i tern
1/4 kg kalvekød, skåret i tern
2-3 hakkede løg
1/2 kop margarine
1/4 kg champignon
1 kop ris
3 kopper bouillon
salt
peber

Først brunes løg og kød i margarinen og derefter de rengjorte champignoner. Den skyllede, rå ris lægges i bunden af et dybt velsmurt lågfad, herover kødtern og løg. Bouillonen hældes over, låget lægges på og fadet sættes i ovnen ca. 1 time i en ikke for varm ovn.

VELBEKOMME
Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

Plove, harver og andre markredskaber skulle hentes hjem fra marken og bringes i hus, da Jerusalems skomager ellers red på dem og det gav dårlig høst næste år. Også bageredskaberne skulle hentes ind , for at ikke heksene fra Bloksbjerg skulle ride på bageovnstræerne, så bagningen mislykkedes. Mændene var travl beskæftiget med hovedrengøring af stalde og gårdsplads til julen.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.