Ris-marengs dessert serveres med frugtsauce, cremesauce eller flødeskum til.
Opskriften er fra midt i 50erne og beregnet til 4 personer.
RIS-MARENGS DESSERT
50 g grødris
1/2 liter mælk
3-4 tsk. sukker
2 æggeblommer
1 1/2 tsk. citronsaft
reven skal af 1 citron
1-2 tsk. mgr.
en anelse salt
til marengs
2 æggehvider
ca. 1 spsk. sukker
Risen koges under omrøring i mælken til den er mør og afkøles. Tilsættes æggeblommerne, der er rørt med sukkeret. En anelse salt røres i og til sidst citronsaften og den revne skal. Massen fyldes i en velsmurt from og dækkes med en marengsdej af æggehvider og sukker.
Desserten sættes i en lunken ovn til marengslåget er stivnet.
Ris-marengs dessert serveres varm med frugtsauce, cremesauce eller flødeskum.
Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .
Efterretten i gammel tid var forskellig i landets forskellige egne. Ældst var den sønderjyske juleret kogt eller røget grisehoved, i det meste af det øvrige Danmark erstattet med sylte til julefrokosten første juledag eller med ribbensteg.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.