tirsdag

Gammeldags Rulleflæsk

Gammeldags rulleflæsk, serveret i tynde skiver med sursød sky fra suppen, groft rugbrød og sennep, er dejlig på decembers og julens frokostborde. Gammeldags rulleflæsk kan laves flere dage før det skal på bordet og det er der ikke meget arbejde ved.

Retten minder en del om sønderjysk surrib, som også er kogt flæsk i sursød gelé.

Opskriften er fra Frøken Jensens Kogebog


GAMMELDAGS RULLEFLÆSK

1 stk. stribet kogeflæsk uden ben
vand
salt
hele peberkorn
laurbærblade

Flæsket rulles og snøres sammen som en rullepølse. Kødet koges mørt i vandet med krydderierne i. Læg kødet i en dyb krukke eller et stort henkogningsglas, så der ikke er meget plads uden om kødet.
Suppen koges kraftigt ind og smages til med salt, peber, eddike og lidt sukker. Den skal være kraftig sursød. Er flæsket kogt sammen med f.eks. skank, svinehoved eller lignende til sylte, stivner suppen ved afkøling. Ellers skal suppen stivnes med husblas, 8 blade til 3/4 liter varm suppe. Suppen hældes over flæsket og der lægges et let pres på. Kødet skal være dækket af suppe.

Gammeldags rulleflæsk spises koldt, skåret i ret tynde skiver, der garneres med den stivnede suppe og serveres med groft rugbrød og sennep.

VELBEKOMME
Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

Husmoderen måtte sørge for at have storvasken fra hånden i god tid inden jul, da husstanden skulle have rent tøj på i julen og man måtte ikke vaske i tiden mellem jul og nytår overtroen sagde, at de som klæder gærder i julen, skal klæde lig inden det nye år er omme.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.