søndag

Torsk Farseret

Torsk farseret med en lækker rejestuvning er en spændende og velsmagende torskeret fra sidst i 50erne, der nemt kan gøre sig på bordet nytåesaften.

Fordelen ved torsk, der er farseret på denne måde er, at fisken er fileteret forinden og at der derfor ikke er ben i retten, som ellers nok vil afholde nogle fra at spise fisk.
 


TORSK FARSERET

1 torsk på mindst et par kg
salt
peber

rejestuvning

3 spsk. mel
3 spsk. smør
1/4 liter fløde og rejeafkog
2 æggeblommer
salt
peber
rejer efter behag

rasp
smørklatter

Til rejestuvningen bages en ret tyk opbagning op af mel, smør, fløde og rejeafkog fra de kogte rejer. Legér saucen med de to æggeblommer, smag den til og fyld rejer i stuvningen efter temperament.

Hvis man da ikke foretrækker at købe den hele torsk hos fiskemanden eller indkøber store torskefileter, fjernes torskhovedet og alle finner klippes af. Rens torsken grundigt, del fisken i to halvdele og fjern rygbenet. De hele torskefileter gnides med salt og peber og den ene filet anbringes i en smurt, raspdrysset bradepande. Herover lægges en tyk rejestuvning. Den anden filet lægges over. Dæk fisken med rasp og smørklatter.
Sæt bradepanden i ovnen ved 150 grader i en god halv times tid til fisken er mør.

Servér torsk farseret med rejestuvning i bradepanden, ombundet med en serviet eller et pænt viskestykke. Kogte kartofler og lidt grønt gives til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.