fredag

Nytårstorsk med fantasi

Nytårstorsk med fantasi er kræs for både grever og baroner og med sin rigdom af dejligt tilbehør, præsenteret i små fikse skåle omkring torsken, der troner som en østerlandsk fyrste i midten på bordet, omgivet af lever, krølle og bukser, - en nytårsaften værdig.

En kande med smeltet smør, en lille kande med stærk sennep, skåle med hakkede, hårdkogte æg, reven peberrod, små, hakkede agurker, sprødstegte bacontern og hakkede, syltede rødbeder. Find selv på flere eller tag nogen fra, nytårstorsk med fantasi er et godt bud på en rigtig gammeldags nutårsmenu, serveret i en smuk anretning, lanceret af mesterkokken Rich. Oest Larsen midt i 50erne.

Tiloversbleven torskekød er fortrinlig til næste dag, hvor retter som plukfisk, fiskegratin eller andre gode resteretter med fisk er klar i en fart.


NYTÅRSTORSK MED FANTASI

1 kogetorsk
vand
salt

opbagt sennepssauce

mgr.
mel
fiskesuppe
malet fiskesennep
salt
sukker

Lad torsken småkoge i letsaltet vand i ca. 20 minuter. Tag fisken op og holdt den varm, medens der laves sauce.
Til saucen bages mgr. og mel op, spædes med fiskesuppen til saucen har den rette konsistens. Kom det malede fiskesennep i saucen og smag den til med salt og sukker. Lav den forholdsvis mild, idet der serveres ekstra stærk til, som enhver kan smage til med.

Nytårstorsk med fantasi rettes an på et stort fad med lever, krølle og bukser og lad torsken trone midt på bordet. Udenom anrettes en kande  med smeltet smør, en lille kande med stærk sennep, små skåle med hakkede, hårdkogte æg, reven peberrod, små hakkede agurker, små sprødstegte bacontern og hakkede, syltede rødbeder. Sennepssauce og kogte kartofler.

VELBEKOMME
Rør blot ikke ved min gamle jul . . . . .

Juleaftensdag kogte husmødrene over hele Danmark over grød til julemåltidet. Vigtigt var det, at husets gode og værnende vætte, gårdbo eller nissen som vi kalder ham, skulle have en portion julegrød med et godt smørhul i.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.