lørdag

BØF-GRATIN

Bøf-gratin af oksesmåkød, der enten er skåret i tynde strimler eller hakket og kartoffelmos, kan med rette kaldes for familiens livret.

En dejlig hverdagsret og samtidig en af de retter, hvor det hele kan laves i forvejen, så det kun er at stikke det ildfaste fad i ovnen, kort før vi spiser.

Færdigkøbt kartoffelmos på den nemme måde sparer tid, - hvorimod hjemmelavet kartoffelmos er bedst i smag. Det er nemmest selv at lave mos om vinteren af gamle kartofler. Her duer de nye ikke.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

BØF-GRATIN

1 1/2 pund magert oksekød
1 stort løg
Kartofler
Revet ost
Rasp
Tomatpuré
Hvidløg
Paprika eller karry
Margarine
Salt
Peber

Oksekødet hakkes groft eller skæres i meget tynde strimler, krydres med salt og peber og ristes sammen med et stort finthakket løg i gryden. Så tilsættes lidt tomatpuré og lidt vand eller suppe og kødet koges mørt. Smag til med hvidløg og retten kan yderligere krydres med paprika, merian, timian eller karry, hvad man nu kan lide.

Det hele hældes i et smurt gratinfad, dækkes med kartoffelmos og gratinerer med ost og rasp til retten er køn lysbrun.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.