søndag

KOGT MEDISTERPØLSE MED URTESAUCE

Kogt medisterpølse med urtesauce, kartoffelmos og groft rugbrød til, økonomisk og dejlig sommermad, en dag vi trænger til fornyelse i tilberedningen af den daglig mad.

Urtesaucen løftes og bliver endnu bedre, hvis der kommes lidt hvidvin i saucen.

Køb nu endelig en god medisterpølse. Der er så meget, som ikke er værd at sætte tænderne i. Hjemmelavet medisterpølse er en efterårs og vinterbeskæftigelse.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

KOGT MEDISTERPØLSE MED URTESAUCE

1 1/2 pund medisterpølse af den gode
1 løg
2-3 gulerødder
1 persillerod
1 kop fløde
1-2 æggeblommer
persille
purløg
salt
peber

Medisterpølsen prikkes med en gaffel og dampes i så meget vand eller suppe, at det lige dækker. Når pølsen er færdigkogt, tages den op og vi tilsætter et finthakket løg som urterne, der er skåret i fine strimler eller tern. Når urterne er møre, jævnes suppen til en sauce, der legeres med æggeblommer og 1 kop fløde. Smages til med salt og peber.

Pølsen lægges på et fad, hel eller skåret i passende stykker og saucen med urterne hældes over.

Servér kogt medisterpølse med urtesauce, drysset med persille og giv kartoffelmos og groft rugbrød til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.