Urtesaucen løftes og bliver endnu bedre, hvis der kommes lidt hvidvin i saucen.
Køb nu endelig en god medisterpølse. Der er så meget, som ikke er værd at sætte tænderne i. Hjemmelavet medisterpølse er en efterårs og vinterbeskæftigelse.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
KOGT MEDISTERPØLSE MED URTESAUCE
1 1/2 pund medisterpølse af den gode
1 løg
2-3 gulerødder
1 persillerod
1 kop fløde
1-2 æggeblommer
persille
purløg
salt
peber
Medisterpølsen prikkes med en gaffel og dampes i så meget vand eller suppe, at det lige dækker. Når pølsen er færdigkogt, tages den op og vi tilsætter et finthakket løg som urterne, der er skåret i fine strimler eller tern. Når urterne er møre, jævnes suppen til en sauce, der legeres med æggeblommer og 1 kop fløde. Smages til med salt og peber.
Pølsen lægges på et fad, hel eller skåret i passende stykker og saucen med urterne hældes over.
Servér kogt medisterpølse med urtesauce, drysset med persille og giv kartoffelmos og groft rugbrød til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.