Danske blomkål er og bliver nummer et. - Derfor spis løs og lad fantasien råde, så det hele ikke bare ender i kogt blomkål, selv om det skam er godt.
Jeg faldt over en både tiltalende og spændende blomkålsret i en gammel kogebog fra 1972. Her var opskrift på blomkålskarbonade, serveret med ristet tomatskive, drysset med persille og stuvede grøntsager.
Det er da sommerligt . . . . .
Opskriften er af Paul Erik Christiansen fra 1972
BLOMKÅLSKARBONADE
kogt blomkål
kogte kartofler
smeltet smør
hakket løg
salt
peber
rasp
mel
æggehvide
rasp
smør eller margarine til stegning
ristede tomatskiver
hakket persille
Lige dele blomkål og kogte kartofler moses sammen og tilsættes smeltet smær, hakket løg, salt, peber og rasp. Massen formes som karbonader, der dyppes i mel, æggehvide og rasp og steges lysebrune i smør eller margarine på en pande.
Servér blomkålskarbonade, pyntet med en ristet tomatskive, drysset med hakket persille og sammen med stuvede grøntsager.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.