lørdag

BLOMKÅLSKARBONADE

Det er meget at håbe, der må spises løs af de dejlige danske blomkål, som i øjeblikket sælges i de danske dagligvarebutikker, på torvemarkeder og langs de danske landeveje.

Danske blomkål er og bliver nummer et. - Derfor spis løs og lad fantasien råde, så det hele ikke bare ender i kogt blomkål, selv om det skam er godt.

Jeg faldt over en både tiltalende og spændende blomkålsret i en gammel kogebog fra 1972. Her var opskrift på blomkålskarbonade, serveret med ristet tomatskive, drysset med persille og stuvede grøntsager.
Det er da sommerligt . . . . .

Opskriften er af Paul Erik Christiansen fra 1972
 

BLOMKÅLSKARBONADE

kogt blomkål
kogte kartofler
smeltet smør
hakket løg
salt
peber
rasp

mel
æggehvide
rasp
smør eller margarine til stegning

ristede tomatskiver
hakket persille

Lige dele blomkål og kogte kartofler moses sammen og tilsættes smeltet smær, hakket løg, salt, peber og rasp. Massen formes som karbonader, der dyppes i mel, æggehvide og rasp og steges lysebrune i smør eller margarine på en pande.

Servér blomkålskarbonade, pyntet med en ristet tomatskive, drysset med hakket persille og sammen med stuvede grøntsager.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.