mandag

PANDEOMELET MED ÆBLEMOS

Er der næsten noget mere dejligt og let som en omelet, når man lige står og funderer over, hvad man egentlig har lyst til. - Og omeletter lader sig lave på enhver tænkelig måde som morgenmad, middagsmad, frokost og som her, en dejlig dessertomelet med æblemos, pyntet med flormelis og geléklatter.

Opskriften er af Mesterkokken Richard Oest-Larsen fra 1944


PANDEOMELET MED ÆBLEMOS


æblemos

3 æbler

1 spsk. Vand
2 spsk. Melis

4 hele æg
3 spsk. Fløde

Skræl æblerne, skær dem i stykker og kog dem sammen med vand til de er mosede. Tilsæt sukkeret.

Æggene piskes med fløden og kommes på panden til lidt brunet smør. Lad forsigtigt æggemassens stivne. Læg æblemosen i midten, lad den ene tredjedel af omeletten glide over på fadet. Ret panden lodret op og rul resten sammen.

Server PANDEOMELET med æblemos, pyntet med flormelis og geleklatter, varm.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.