Der iblandes lidt røget flæsk i farsen, som giver en rigtig god og pikant smag til karbonaden.
Kalvekød og røget flæsk køres 2 gange gennem kødmaskinen, men for at lette processen, vil det nemmeste være, at købe færdighakket kalvekød. En skive røget flæsk kan findeles i foodprocessoren og blandes i hakkekødet.
Opskriften er af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen fra 1944.
KALVEKARBONADE MED RISTEDE LØG OG GULERØDDER
Kalvekød ad libitum, hakket 2 gange
1 skive røget flæsk, hakket
lidt mel
æg
rasp
smør til stegning
rigeligt snittede løg
skiver af kogte gulerødder
Det hakkede kalvekød blandes med det hakkede, røgede flæsk og der formes flade hakkekarbonader af portionen. Vend karbonaderne i mel, æg og rasp og steg karbonaderne i brunet smør på panden til de er møre.
Rigeligt snittede løg brunes på panden, hvori kommes skiver af kogte gulerødder, der svitses lidt med de møre løg.
Smørret, karbonaderne er stegt i, kommes nu ved gulerødderne og løgene og det hele hældes over karbonaderne.
Servér kalvekarbonaderne med nye kartofler eller en god hjemmelavet kartoffelmos til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.