onsdag

KREBSESUPPE

Her omkring midsommer, hvor der i Sverige er tradition for krebsegilder, kan vi også her i Danmark nyde disse krebsedyr, f.eks. i form af en hjemmelavet krebsesuppe, serveret med krebsekød og små ristede brødterninger.

Det er vigtigt at huske, at komme en god kvist dild ved. Dild og krebs hører uløseligt sammen.

Kan man ikke selv lide at putte de levende dyr i kogende vand, må der søges assistance hertil.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg kan ikke gøre det.

Opskriften er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen



KREBSESUPPE

8 - 12 store krebs
letsaltet, spilkogende vand
lidt dild
2 store løg
1 gulerod
1 porre
1 knivspids karry
vand
evt. et par kalveben
1 god klump smør
1 glas madeira eller sherry
1 æggeblomme
lidt fløde

Kom krebsene i det spilkogende vand med lidt dild ved i 10 minutter. Tag krebsene op og når de er halvkolde pilles kødet forsigtigt af hale og kløer, krebsehovederne flækkes. Maven tages ud, hvorpå de knuses sammen med 2 store løg, 1 gulerod, 1 porre samt en knivspids karry. Det hele koges i vand, sammen med et par kalveben en times tid, hvorefter det sigtes.
Kom en god klump smør i en gryde (må ikke brune), opbag en tynd suppe med lidt mel og smør, tilsæt et glas madeira eller sherry og legér suppen lige før serveringen med 1 æggeblomme og lidt fløde.

Anret krebsesuppen i dybe tallerkener med krebsekødet og små ristede brødterninger til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.