onsdag

REJER I GRØN MAYONNAISE

Rejer i grøn mayonnaise, smuk og smagfuld gammeldags frokostret, velegnet en dag det er varmt og et par venner er på besøg. Perfekt, serveret under parasollen. Mayonnaisen er hjemmerørt, men kan da erstattes med en færdigkøbt, skal det være nemt.

Rejerne køber vi også færdigkogte, så mange vi nu vil ofre.
Serveres i en smuk skål med ristede franskbrødssnitter til.

Opskriften er af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen og er fra 1944
 

REJER I GRØN MAYONNAISE

1 portion rejer ad libitum

mayonnaise

1/2 flaske olie
3 æggeblommer lidt estragoneddike
sennep
hvid, stødt peber

1 håndfuld kørvel
dobbelt så meget spinat
kogende, letsaltet vand

Rør en god mayonnaise af 3 æggeblommer, lidt estragoneddike, sennep, hvid peber og en neutral olie.
Kom en håndfuld kørvel og dobbelt så maget spinat i kogende, letsaltet vand med en anelse natron i. Lad det koge i 5 minutter, vrid væden helt fra og hak det meget fint. Bland det i mayonnaisen og bland ligeledes 2/3 af rejerne deri. Den sidste tredjedel store udsøgte rejer bruges som pynt over mayonnaisen.

Servér rejer i grøn mayonnaise med ristede franskbrødssnitter til og gerne et godt glas kold hvidvin.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.