onsdag

SOMMERSUPPE

Vel er sommeren ikke den store suppetid, men en lys og venlig, hjemmelavet sommersuppe, fyldt med lutter gode grøntsager og jævnet med en smørbolle, smager nu alligevel godt sammen med et stykke flute eller andet godt brød til. Skiver af kogt røget skinke er den perfekte ledsager til suppen.

Asparges fra dåse kan anvendes, ligesom aspargesvandet hældes i suppen.


SOMMERSUPPE

200 g asparges
200 g spinat
1 håndfuld kørvel
1 bundt nye gulerødder
1 stilk løvstikke
1 liter vand

melbolle

20 g blødt margarine
40 g mel

Asparges skrælles efter at være vasket omhyggeligt. Skræller og træede dele sættes over ilden i vand og koges 1/2 time. Det sies og i suppen koges nu de ituskårne asparges og gulerødder ca. 20 minutter.
Spinaten sættes over i en gryde for sig blot med det vand, der hænger ved fra skyldningen og den dampes under låg ca. 10 minutter. Vandet, der danner sig, hældes ved suppen og spinaten hakkes med kniv og kommes ligeledes på suppen sammen med løvstikken og hakket kørvel.
Melet og den blødgjorte margarine røres til en smørbolle og hermed jævnes suppen, der serveres med alt fyldet og smages godt til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.