torsdag

RØDBEDER SOM SPÆNDENDE LEDSAGER TIL MÅLTIDET

Rødbeder, som vi alle kender dem, syltet og ovnbagt kan bruges til meget andet i husholdningen. Her er en rigtig morsom og god idé til varm rødbede med lyserød sauce, serveret til frikadellerne eller medisterpølsen fra midt i 60erne.

Den møre rødbede og den dekorative sauce smager rigtig dejligt og så er der stor sandsynlighed for, at børnene kunne få lyst til den smukke røde spise.

Til familiens forplejning gælder det om, at kunne finde på noget nyt og spændende at sætte på bordet, som alle syntes om.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

RØDBEDER SOM SPÆNDENDE TILBEHØR TIL MIDDAGEN

1 stor eller flere rødbeder
vand til kogning
kogevand
mælk
meljævning

Rødbeden skrælles, skæres ud i små tern og koges i lidt vand til de er møre.
Bland mælk med lidt af det røde kogevand, jævn saucen med lidt meljævning, smag den til og kog den godt igennem, så melsmagen forsvinder.

Servér frikadeller, medisterpølse eller andet kød, som familien foretrækker med de kogte rødbedetern og den lyserøde sauce til. Giv også en god fast kartoffel til og evt. grønt efter årstiden.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.