Det er i hvert fald en både praktisk og god ret, der gør sig selv helt færdig i ovnen i løbet af en times tid.
Hvis der skal siges noget, må det være, at der ikke er angivet nøjagtigt hvor mange ansjoser, der skal til. Kartoflerne må vi også sjusse os til.
Opskriften er fra 1944, lanceret af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen
GRETE GARBOS DRØM
3 store, snittede løg
margarine til panden
ansjoser, rensede efter behag (køb hele ansjoser på glas)
rå kartoffel, skåret til tændstikstørrelse
1/2 liter mælk
mel og margarine til opbagning
rasp
smørklatter
Kom de snittede løg på panden og mør dem i margarine, uden de steger. Læg løgene i et lag på bunden af en ildfast skål, kom et lag rensede ansjoser på, derpå et tykt lag rå kartofler, skåret som tændstikker.
Lav en opbagning af margarine, mel og mælk og hæld stuvningen over kartoflerne i fadet. Drys med rasp og kom smørklatter over.
Bages i ovnen ved i en lille times tid ved 200 grader.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.