lørdag

SJAPIS

Gammeldags læskende frugtis, lavet, som man gjorde midt i fyrrene, er en morsom ting at overraske med en rigtig varm sommerdag.

Gryder og emaljeret spand, kan naturligvis erstattes med andre beholdere, blot er det en god ide, at den inderste beholder er af metal.

Opskriften er af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen og fra 1944. Den er gengivet ordret og ment som en lille kuriositet.

SJAPIS

hindbærsaft
citronsaft
appelsinsaft
sukker
lidt vand

knust is
rigelig spansk salt (groft salt)

Lav af hindbær-, citron- og appelsinsaft og sukker samt lidt vand en velsmagende saft. Hæld den i en emailljeret spand eller lignende, sæt den i en større gryde eller spand og pak knust is, blandet med rigelig spansk salt, udenom.
Læg papir og klæde over, dæk det hele med våde aviser, drej af og til spanden rundt og skrab det frosne løs fra siderne med en paletkniv. Det fryser på ca. 3 kvarter.

Servér sjapisen i portionsglas-

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.