Hen over sommeren kan det ofte være et problem at få spist de mange dejlige tomater, vi dyrker i drivhus og på friland.
Vi tillader os at frådse i de solmodne, røde skønheder og får oven i købet sommeren til at vare ved, når vi fremstiller en stor portion tomatketchup, hælder den på flaske og gemmer hen til den mørke tid. - Og bemærk, det behøver ingenlunde være 1. klasses tomater. De må meget gerne være "aber" og andre mindre kønne eksemplarer, det forringer ikke vores ketchup.
Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
HJEMMELAVET TOMATKETCHUP
9 pund tomater (4,5 kg)
2 spsk. salt
100 g sukker
lidt paprika
3 tsk. stødt muskatblomme
1 1/2 tsk. sellerifrø
2 tsk. kanel
1/2 liter eddike
rene glasflasker eller glas med låg
Tomaterne vaskes, skæres itu og lægges i en gryde sammen med salt, sukker, paprika, muskatblomme, sellerifrø, kanel og eddike. Når tomaterne er kogt godt ud, gnides det hele gennem en sigte og koges igen til massen er en tyktflydende sauce.
Hæld straks saucen på rene glasflasker eller glas og lugt lufttæt til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.